zaterdag 29 augustus 2009

Koning, Keizer (-sgracht), Admiraal, Cory Arcangel is het helemaal.

Cory Arcangel, Drei Klavierstücke, Op. 11' (2009)

Mocht je ooit de kans aan je voorbij hebben laten gaan om Andy Warhol dood te schieten voordat Valerie Solonas het laatste oordeel over Warhol heeft geveld, kun je nu in het Nederlands Instituut voor de Mediakunst (NIMk) je totaal uitleven op de installatie I shot Andy Warhol (2002) waarbij een gehackte versie van Hogan's Alley uit 1984 met lichtpistool wordt gebruikt voor het ontstaan van een flinke killing spree.

Cory Arcangel, I shot Andy Warhol (2002)

Of wil je eindeloos luisteren naar een klein deel van de intro van Sweet Child of Mine van Guns N' Roses ondersteund door een klein deel van de videoclip, die na 17 minuten weer gelijk loopt met de muziek?

Of hou je heel veel van katten? Artistieke katten wereldwijd op Youtube spelen de hoofdrol in Drei Klavierstücke, op. 11 gecomponeerd door Arnold Schönberg. En wees nu eerlijk: Wie heeft nou nog nooit die grappige kat-slapstickfilmpjes op Youtube bekeken?

Cory Arcangel, Drei Klavierstücke, Op. 11' (2009)


Deze bonte verzameling van video- en gamekunstwerken zijn gemaakt door de Amerikaan Cory Arcangel (31). Hij is een grote hype in Amerika, en nu ook in Nederland. Het NIMk brengt een grote superster naar Amsterdam en geeft ons allen de kans om Arcangel's werk van dichtbij te bekijken en te bespelen. De kunstenaar gebruikt hedendaagse vormen van entertainment als spiegel naar de huidige maatschappij.

Wat betekent internet in ons leven? Waar is de authenticiteit? Wat is er mis met de huidige filmpiraterij, als je ook zelf een script van Dazed and Confused opstuurt naar India, deze laat inspreken op onafhankelijke tapes en deze samenbrengt in de film van Richard Linklater en hiermee laat zien dat uitbesteding een interessante plotwending kan brengen?

Om dit allemaal te zien ga je naar het NIMk en is het tijd je te verwonderen over de kunst van jouw internet en gameleven. Want zo slecht is dat dus niet.

Het NIMk is dit weekend met hun media_dome naast de Stopera op de Uitmarkt te zien.

Cory Arcangel - Depreciated
29 augustus t/m 14 november
Nederlands Instituut voor de Mediakunst
Keizersgracht 264
www.nimk.nl

Openingstijden: di t/m za en elke 1e zondag van de maand van zondag 6 september, 4 oktober, 1 november 13.00 - 18.00 uur. Toegang 4,50 (2,50 met korting). Museumkaart gratis

Door Sarah Berckenkamp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten